Grillaa kokonainen broileri

4 annosta

Ainekset:
  • 1 kokonainen broileri tai kana
  • 1 sitruuna
  • Tuoreita mausteyrttejä
  • 100 g voita
  • 30 g korppujauhoja
  • Suolaa ja pippuria
Tarvikkeet:
  • Grillausvarras
  • Narua sitomiseen
Briketti:
  • Asettele puoliksi täytetyllä piippusytyttimellä valmistellut briketit ympyränmuotoisesti grilliin. Aseta keskelle tiputusastia, jossa on vähän vettä.
Kaasu:
  • Säädä grilli epäsuoralle keskilämmölle. Aseta lihan alle tiputusastia, jossa on vähän vettä. Kiinnitä varras moottoriin ja käynnistä.

Weberillä on tapana sanoa, että ainoa ruoka, jota et voi Weber-grillissäsi valmistaa, on kylmä piimä. Ja vaikka tiedämmekin väitteemme olevan hieman liioiteltu, se ei ole kaukana totuudesta. Epäsuoralla grillausmenetelmällä grillissäsi valmistuu myös kokonainen broileri.

Huuhtele ja puhdista broileri. Mausta broileri sisäpuolelta suolalla ja pippurilla. Leikkaa sitruunan päähän ristiviillot ja työnnä sitruuna broilerin sisään.

Sekoita voi, korppujauhot ja hienonnetut mausteyrtit keskenään. Irrota nahka lihasta varovasti sormilla. Voitele maustevoilla nahan alta. Kiinnitä broileri vartaaseen, kiristä grillausvartaan haarukat ja sido reidet ja siivet tarvittaessa narulla.

Mausta broileri ulkopuolelta suolalla ja pippurilla. Grillaa yhteensä noin 1,5 tuntia koon mukaan. Sisälämpötilan on oltava vähintään 75 ℃, jotta broileri on läpikypsää.

Grillataan yhdessä